top of page

Wafel met amandelboter, plattekaas en nectarine



INGREDIËNTEN (voor 8 wafels)

Voor de wafels

180 g kikkererwtenmeel

300 ml (ongezoete plantaardige) melk

20 ml kokosolie, gesmolten (of olijfolie)

10 g bakpoeder

Snuifje zout


Voor de afwerking

2 eetlepels volle plattekaas

1 eetlepel 100% amandelboter

1 nectarine, in schijfjes gesneden

Verveineblaadjes, fijngesneden



BEREIDINGSWIJZE

Wafels

  • Verwarm het wafelijzer voor.

  • Mix met een staafmixer alle ingrediënten samen tot er geen klonters meer zijn.

  • Laat het mengel 5 minuten rusten.

  • Bak de wafels tot het beslag op is.  


Afwerking: Smeer een laagje amandelboter, en daarna een laagje plattekaas op de wafel. Leg daar de schijfjes nectarine op en werk af met verveineblaadjes.

Optioneel: giet er een beetje agavesiroop of esdoornsiroop over.


TIPS

  • Kikkererwtenmeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com 

    (kortingscode MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)

  • Varieer met ander vers fruit zoals perzik, kiwi, bosbessen, frambozen, enz.

  • Maak de wafels lactosevrij door lactosevrije plattekaas te gebruiken.

  • Bewaar de wafels in een afgesloten doos in de koelkast.

  • Vries de andere wafels in en verwarm ze terug in de broodrooster.

Comments


bottom of page