INGREDIËNTEN (voor 8 wafels)
Voor de wafels
180 g kikkererwtenmeel
300 ml (ongezoete plantaardige) melk
20 ml kokosolie, gesmolten (of olijfolie)
10 g bakpoeder
Snuifje zout
Voor de afwerking
2 eetlepels volle plattekaas
1 eetlepel 100% amandelboter
1 nectarine, in schijfjes gesneden
Verveineblaadjes, fijngesneden
BEREIDINGSWIJZE
Wafels
Verwarm het wafelijzer voor.
Mix met een staafmixer alle ingrediënten samen tot er geen klonters meer zijn.
Laat het mengel 5 minuten rusten.
Bak de wafels tot het beslag op is.
Afwerking: Smeer een laagje amandelboter, en daarna een laagje plattekaas op de wafel. Leg daar de schijfjes nectarine op en werk af met verveineblaadjes.
Optioneel: giet er een beetje agavesiroop of esdoornsiroop over.
TIPS
Kikkererwtenmeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com
(kortingscode MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Varieer met ander vers fruit zoals perzik, kiwi, bosbessen, frambozen, enz.
Maak de wafels lactosevrij door lactosevrije plattekaas te gebruiken.
Bewaar de wafels in een afgesloten doos in de koelkast.
Vries de andere wafels in en verwarm ze terug in de broodrooster.
Comments