Aardbeienkoekjes zonder toegevoegde suiker
- Catherine Vonck
- 16 mei
- 1 minuten om te lezen

Ingrediënten
1 rijpe banaan
100 gr aardbeien, in kleine stukjes gesneden
50 gr amandelboter 100%
1 ei, losgeklopt
60 gr glutenvrije havervlokken
20 gr pompoenpitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plet de banaan in een mengkom.
Voeg de amandelboter, het ei, de havervlokken en de pompoenpitten toe en meng goed.
Voeg als laatste de aardbeienstukjes toe en meng ze voorzichtig onder het deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm 9 kleine hoopjes van het deeg en duw ze lichtjes plat tot cirkels.
Bak 15 à 18 minuten in de oven, tot de koekjes goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Tips
-Lekker als voedzaam tussendoortje.
-Maak er een gezond ontbijt van met een potje natuuryoghurt en verse aardbeien.
-Bewaar de koekjes enkele dagen in een afgesloten doos in de koelkast.
-Variatietip: vervang de aardbeien eens door verse bosbessen, stukjes mango of ander zacht fruit.
-Glutenvrije havervlokken, amandelboter 100% zijn te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com (10% korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Comentarios