INGREDIËNTEN
Pannenkoekjes 110 g (glutenvrij) havermeel 100 g pompoenpuree 120 ml (plantaardige ongezoete) melk 1 ei 1/2 tl (glutenvrij) bakpoeder 1/2 tl baking soda 1 tl appelazijn Snuifje vanille extract Snuifje zout - kaneel - nootmuskaat 1 tl versgeraspte gember of gemberpoeder
| Afwerking 2-3 sl volle plattekaas per persoon 1 kleine appel per persoon Kaneelpoeder Esdoornsiroop |
BEREIDINGSWIJZE
Pannenkoekjes
Neem een kom en voeg alle ingrediënten toe.
Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten goed te mixen tot een glad beslag. Zorg dat er geen klonters meer in zitten.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze lichtjes in met olie.
Met een soeplepel schep je een hoopje deeg en vorm je een kleine pannenkoek.
Bak de pannenkoekjes, op een middelhoog vuur, aan elke kant, goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Herhaal tot al het beslag op is.
Serveer de pompoenpannenkoekjes warm met de gebakken appeltjes en daarop de kaneelplattekaas. Maak er een stapel van 2 tot 3 pannenkoekjes van. Werk af met kaneelpoeder en wat ahornsiroop.
Appel
Schil de appel, snijd in partjes en daarna in schijfjes.
Leg de appelschijfjes op een bordje en plaats 3-4 minuten in de microgolfoven tot ze gaar zijn.
Plattekaas
Meng de plattekaas en voeg naar smaak kaneelpoeder toe.
TIPS
- Maak zelf je havermeel door havermout te blenden.
- Gebruik puree van geroosterde pompoen.
- Vervang alle kruiden door 1-2 tl speculaaskruiden of pumpkin spice mix kruiden.
- Maak een dubbele portie en vries de pannenkoekjes per portie van 2 tot 3 pannenkoekjes in
Comments