top of page

Pannenkoek met aardbeien





INGREDIËNTEN (voor 1 portie)

Voor de pannenkoek

1 groot ei

40 gr (glutenvrij) havermeel

75 gr volle plattekaas

Snuifje zout

1/2 koffielepel (glutenvrij) bakpoeder

Enkele druppels vanille extract

Voor de afwerking

2 eetlepels plattekaas

Handvol aardbeien, gesneden

Basilicumblaadjes, fijngesneden

Muntblaadjes, fijngesneden



BEREIDINGSWIJZE

Pannenkoek

  • Klop het ei los met de plattekaas.

  • Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed door.

  • Laat het mengel 5 minuten rusten.

  • Bak één grote pannenkoek van 15 cm.

Sausje: Mix met een staafmixer enkele aardbeien met één eetlepel plattekaas. Meng er de andere lepel plattekaas onder.


Afwerking: Smeer op de pannekoek een laagje roze plattekaas. Leg daar de schijfjes aardbeien op en werk af met basilicum en/of muntblaadjes. Optioneel: giet er een beetje agavesiroop of esdoornsiroop over.


TIPS

  • Je kan zelf (glutenvrij) havermeel maken door (glutenvrije) havervlokken te blenden in een blender.

  • Varieer met ander vers fruit zoals bosbessen, frambozen, enz.

  • Voeg een beetje zoetstof toe als je het sausje wat zoeter wilt.

  • Maak de pannenkoek lactosevrij door lactosevrije plattekaas te gebruiken.


Comments


bottom of page