INGREDIËNTEN (voor 1 portie)
Voor de pannenkoek
1 groot ei
40 gr (glutenvrij) havermeel
75 gr volle plattekaas
Snuifje zout
1/2 koffielepel (glutenvrij) bakpoeder
Enkele druppels vanille extract
Voor de afwerking
2 eetlepels plattekaas
Handvol aardbeien, gesneden
Basilicumblaadjes, fijngesneden
Muntblaadjes, fijngesneden
BEREIDINGSWIJZE
Pannenkoek
Klop het ei los met de plattekaas.
Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed door.
Laat het mengel 5 minuten rusten.
Bak één grote pannenkoek van 15 cm.
Sausje: Mix met een staafmixer enkele aardbeien met één eetlepel plattekaas. Meng er de andere lepel plattekaas onder.
Afwerking: Smeer op de pannekoek een laagje roze plattekaas. Leg daar de schijfjes aardbeien op en werk af met basilicum en/of muntblaadjes. Optioneel: giet er een beetje agavesiroop of esdoornsiroop over.
TIPS
Je kan zelf (glutenvrij) havermeel maken door (glutenvrije) havervlokken te blenden in een blender.
Varieer met ander vers fruit zoals bosbessen, frambozen, enz.
Voeg een beetje zoetstof toe als je het sausje wat zoeter wilt.
Maak de pannenkoek lactosevrij door lactosevrije plattekaas te gebruiken.
Comments