![](https://static.wixstatic.com/media/75c347_857378e22a5045bfa2d3f29d2c4ab66c~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_658,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/75c347_857378e22a5045bfa2d3f29d2c4ab66c~mv2.jpg)
INGREDIËNTEN
Cake
75 gr amandelmeel
75 gr (glutenvrij) havermeel
2 rijpe bananen, geprakt
3 eieren
60 ml kokosolie, gesmolten
40 gr plattekaas
1 tl (glutenvrij) bakpoeder / wijnsteenbakpoeder
1/2 tl baking soda
1 tl vanille-extract
Snuifje zout
1 tl geraspte gember, optioneel
Topping
150 - 200 gr verse (light) roomkaas, type Philadelphia
2 - 3 el matcha poeder
BEREIDINGSWIJZE
Cake:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een kerstboomvorm goed in of gebruik een siliconen kerstboomvorm.
Meng het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en baking soda en zout in een kom.
Klop in een andere kom de geprakte bananen, eieren, gesmolten kokosolie, vanille-extract en plattekaas (en gember) goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten om dikker te worden.
Giet het beslag in de kerstboomvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake ongeveer 30-35 minuten, of tot er geen beslag meer aan een prikker blijft plakken.
Laat de cake even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Plaats de cake daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Topping en afwerking
Topping: Smeer een dun laagje verse kaas over de afgekoelde cake.
Matchapoeder: Bestuif de cake met een kleine zeef met matchapoeder voor de finishing groene touch.
TIPS
Havermeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com
(10 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Je kan zelf havermeel maken door de havervlokken te malen in een blender.
Maak de matcha-cake lactosevrij door lactosevrije plattekaas en verse kaas te gebruiken.
Serveer er een kopje matcha thee of een matcha latte met een plantaardige ongezoete melk bij
Matcha thee en matcha latte poeder is te koop bij www.purasana.be
(20 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Comments