top of page

Matcha kerstboomcake



INGREDIËNTEN

Cake

75 gr amandelmeel

75 gr (glutenvrij) havermeel

2 rijpe bananen, geprakt

3 eieren

60 ml kokosolie, gesmolten

40 gr plattekaas

1 tl (glutenvrij) bakpoeder / wijnsteenbakpoeder

1/2 tl baking soda

1 tl vanille-extract

Snuifje zout

1 tl geraspte gember, optioneel


Topping

150 - 200 gr verse (light) roomkaas, type Philadelphia

2 - 3 el matcha poeder



BEREIDINGSWIJZE

Cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.

  • Vet een kerstboomvorm goed in of gebruik een siliconen kerstboomvorm.

  • Meng het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en baking soda en zout in een kom.

  • Klop in een andere kom de geprakte bananen, eieren, gesmolten kokosolie, vanille-extract en plattekaas (en gember)  goed door elkaar. 

  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten om dikker te worden.

  • Giet het beslag in de kerstboomvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake ongeveer 30-35 minuten, of tot er geen beslag meer aan een prikker blijft plakken.

  • Laat de cake even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Plaats de cake daarna op een rooster om volledig af te koelen.


Topping en afwerking

  • Topping: Smeer een dun laagje verse kaas over de afgekoelde cake.

  • Matchapoeder: Bestuif de cake met een kleine zeef met matchapoeder voor de finishing groene touch.



TIPS

  • Havermeel is te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com 

    (10 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)

  • Je kan zelf havermeel maken door de havervlokken te malen in een blender. 

  • Maak de matcha-cake lactosevrij door lactosevrije plattekaas en verse kaas  te gebruiken. 

  • Serveer er een kopje matcha thee of een matcha latte met een plantaardige ongezoete melk bij

    Matcha thee en matcha latte poeder is te koop bij www.purasana.be

    (20 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)

Comments


bottom of page