Gouden paasei-brownies
- Catherine Vonck
- 19 apr
- 1 minuten om te lezen

INGREDIËNTEN
Browniebeslag
1 blik zwarte bonen (400 gr)
2 eieren
6 medjooldadels
4 el rauw cacaopoeder
3 el kokosolie, gesmolten
2 el honing
2 tl glutenvrij bakpoeder
1 tl vanille-extract
Snuifje zout
2 el cacaonibs, optioneel
Topping
Gouden decoreerstift-glutenvrij
BEREIDINGSWIJZE
Browniebeslag:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Week de dadels 10 minuten in kokend water.
Spoel de bonen af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Meng alle ingrediënten, behalve de cacaonibs, in een keukenmachine tot een egaal beslag.
Optioneel: spatel de cacaonibs eronder.
Schep het beslag in de siliconen paaseivormpjes.
Bak de brownies 15-20 minuten gaar, of tot er geen beslag meer aan een prikker blijft plakken.
Laat de brownies even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Plaats de brownies daarna op een rooster om volledig af te koelen.
Afwerking
Maak motieven met de gouden stift op elk paasei-brownies.
TIPS
Glutenvrij bakpoeder en zwarte bonen zijn te koop bij de www.glutenvrijemarkt.com
(10 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Serveer er een kopje Cacao Maca latte bij met een plantaardige ongezoete melk.
Cacao Maca poeder, cacaonibs, rauw cacaopoeder is te koop bij www.purasana.be
(20 % korting, code MOMINSHAPE, geldig op heel de webshop)
Een gouden decoreerstift vind je in verschillende supermarkten. Check het etiket indien je glutenvrij eet.
De brownie-eitjes bewaar je in een gesloten doos in de koelkast en zijn enkele dagen houdbaar.
コメント