INGREDIËNTEN (voor 16 kleine eitjes)
20 g gepofte quinoa
100 g (glutenvrije) chocolade mininum 70% cacao
Extra 30 gr (glutenvrije) chocolade voor de bovenlaag
Snuifje Himalaya zout
BEREIDINGSWIJZE
STAP 1
Breek de chocolade in stukjes en plaats in een microgolfoven bestendige kom.
Smelt de chocolade in de microgolfoven - 60 seconden op vol vermogen.
Roer om en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is en mooi glanst.
Meng de gepofte quinoa erdoor.
Werk af met een snuifje zout.
Vul alle eitjes in de siliconen vorm met het mengsel en druk elk eitje goed aan.
Plaats de vorm een uur in de koelkast.
STAP 2
Duw de halve eitjes voorzichtig in de siliconen vorm.
Smelt opnieuw 30 g chocolade.
Met de bolle kant van een theelepel strijk je een dun laagje chocolade in elke vorm, vergeet de zijkanten niet.
Duw daar de quinoa-eitjes in.
Plaats opnieuw een uur in de koelkast.
Duw nu voorzichtig de chocolade-eitjes er uit.
TIPS
Je kan de chocolade ook au bain marie smelten.
Gebruik ijsblokjesvormpjes als je geen siliconen paaseitjesvorm hebt.
Bewaar de chocolade-eitjes in de koelkast.
Voeg gerust een smaakjes toe, bijvoorbeeld wat druppels sinaasappelessence en zeste van sinaasappel.
Stap 2 kan je overslaan maar dan is er geen krokant laagje rond de eitjes.
Indien nodig gebruik lactosevrije/vegan chocolade.
Comments