INGREDIËNTEN
Beslag 100 g (glutenvrije) havervlokken 80 g amandelmeel 100 g verse veenbessen, gewassen 50 g gedroogde veenbessen 50 g kokosolie, gesmolten 50 g kokosbloemsuiker 60 ml versgeperst sinaasappelsap 250 ml (ongezoete plantaardige) melk 2 eieren, losgeklopt 1 tl vanille extract 1 tl orange extract 1 tl (glutenvrij) bakpoeder Zeste van 1 sinaasappel Snuifje zout
| Afwerking 1-2 sl volle plattekaas per persoon met zeste van sinaasappel Schijfjes verse sinaasappel |
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175 graden.
In een kom meng je alle ingrediënten door elkaar.
Laat het beslag 10 minuten rusten.
Giet het mengsel in een (vierkante) ovenschotel bekleed met bakpapier.
Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de oven baked oats gedurende 35-40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en het mengsel stevig aanvoelt.
Haal de ovenschotel uit de oven en laat de oven baked oats een paar minuten afkoelen voordat je ervan geniet.
Serveer de oven baked oats warm of op kamertemperatuur en voeg eventueel nog wat extra toppings toe, zoals partjes sinaasappel, en zeste van sinaasappel.
TIPS
-Lekker met een kopje verse gember- kaneelthee met sinaasappel.
-Vries de andere veenbessen in per 100 g.
-Vries de andere porties in.
-Ook lekker als tussendoortje.
Comments