top of page

Cranberry baked oats





INGREDIËNTEN

Beslag

100 g (glutenvrije) havervlokken

80 g amandelmeel

100 g verse veenbessen, gewassen

50 g gedroogde veenbessen

50 g kokosolie, gesmolten

50 g kokosbloemsuiker

60 ml versgeperst sinaasappelsap

250 ml (ongezoete plantaardige) melk

2 eieren, losgeklopt

1 tl vanille extract

1 tl orange extract

1 tl (glutenvrij) bakpoeder

Zeste van 1 sinaasappel 

Snuifje zout


Afwerking

1-2 sl volle plattekaas per persoon met zeste van sinaasappel

Schijfjes verse sinaasappel



BEREIDINGSWIJZE


  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. In een kom meng je alle ingrediënten door elkaar.

  3. Laat het beslag 10 minuten rusten. 

  4. Giet het mengsel in een (vierkante) ovenschotel bekleed met bakpapier. 

  5. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de oven baked oats gedurende 35-40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en het mengsel stevig aanvoelt.

  6. Haal de ovenschotel uit de oven en laat de oven baked oats een paar minuten afkoelen voordat je ervan geniet.

  7. Serveer de oven baked oats warm of op kamertemperatuur en voeg eventueel nog wat extra toppings toe, zoals partjes sinaasappel, en zeste van sinaasappel.



TIPS


-Lekker met een kopje verse gember- kaneelthee met sinaasappel.

-Vries de andere veenbessen in per 100 g.

-Vries de andere porties in. 

-Ook lekker als tussendoortje.



bottom of page