Coxyde Crush Naughty / Nice
- Catherine Vonck
- 19 nov 2023
- 1 minuten om te lezen

INGREDIËNTEN
Naughty 1 cl gin 3 cl rum 2 cl ananassap 4 cl appelsiensap 2 cl vers gembersap 2 cl limoensap 1 cl suikersiroop Handvol ijsblokjes Garnering: limoenpartje en muntblaadjes | Nice 4 cl water 2 cl ananassap 4 cl appelsiensap 2 cl vers gembersap 2 cl limoensap 1 cl suikersiroop Handvol ijsblokjes Garnering: limoenpartje en muntblaadjes |
BEREIDINGSWIJZE
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes
Voeg alle ingrediënten toe aan de shaker.
Schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden.
Vul een glas met ijsblokjes.
Giet de cocktail door een zeef in het glas.
Garneer met een partje limoen en enkele muntblaadjes.
Serveer koud.
TIPS
Voor een zachtere smaak kan je het verse gembersap vervangen door 2 cl gembershot (te verkrijgen in de supermarkt, meestal gemengd met appel, citroen, passievrucht...) of alcoholvrije gemberdrank. De suikersiroop kan je kopen of makkelijk zelf maken (1 deel water, 1 deel suiker, op een zacht vuur 10 minuten verwarmen tot de suiker is opgelost, van het vuur halen en laten afkoelen. Deze ‘simple syrup’ is een basis ingedriënt van veel verschillende cocktails, en bewaart in een afgesloten bokaal tot 30 dagen in de koelkast. Voeg voor een lekkere smaak tijdens het verwarmen muntblaadjes of verbena toe).
Comments